Kolmenkulma Eco-Industrial Park
Yhteistoimintaa, materiaali- ja energiatehokkuutta, uusia teknologioita ja uusiutuvia energialähteitä Kolmenkulmaan rakentuvalla cleantech -alueella.
 

Tamperelainen: Tampereen kaupunki sitoutuu kestävään kehitykseen monin tavoin

Tampereen kaupunki sitoutuu vahvasti kestävään kehitykseen myös yhteiskuntasitoumuksen kautta. Tampereella sitoudutaan mm. edistämään kestävää elinkeinopolitiikkaa ja resurssiviisasta taloutta ja kestäviä hankintoja.

Näihin toimenpiteisiin kuuluvat muun muassa Tampereen korkeakouluja yhdistävä ja osaamispohjaa vahvistava Tampere 3-hanke sekä Tarastenjärven ja Kolmenkulman kehittäminen yritysten ja muiden toimijoiden yhteisiksi puhtaan teknologian, biotalouden ja kiertotalouden alueiksi. Kestäviä hankintoja kaupunki edistää hankkimalla enemmän ympäristömerkittyjä tai muutoin ympäristökriteerit täyttäviä tuotteita ja palveluja. Toimenpiteisiin kuuluu myös esim. sellaisten hankkeiden kartoittaminen, joissa on mahdollista soveltaa työllistämisehtoa. Tämä tarkoittaa velvollisuutta työllistää esimerkiksi pitkäaikaistyöttömiä, nuoria tai vammaisia.

Juttu on julkaistu Tamperelaisessa 13.10.2016. Voit lukea jutun kokonaisuudessaan täältä