Kolmenkulma Eco-Industrial Park
Yhteistoimintaa, materiaali- ja energiatehokkuutta, uusia teknologioita ja uusiutuvia energialähteitä Kolmenkulmaan rakentuvalla cleantech -alueella.
 

Nokian Uutiset: Kolmenkulma alkaa tehdä rahaa puusta ja jätteestä

Useat yritykset ovat jo päättäneet sijoittua Nokian Kolmenkulman Kyynijärvelle tulossa olevalle bio- ja kiertotalouden yritysalueelle. Investointipäätöksiä on tehty jo 50 miljoonan euron edestä.

Yksi Kolmenkulmaan rakentavista on Ecolan Keski-Suomesta. Yritys valmistaa päätuotteenaan tuhkalannoitetta metsätalouteen. Myös Ecomation Oy tekee Kolmenkulmaan kuivatislauslaitoksen. Siinä jätemuovista, jätekumista ja yhdyskuntajätteestä syntyy polttoöljyä, bioöljyä ja biohiiltä.

Pirkanmaan Jätehuolto rakentaa Kolmenkulman Kyynijärvelle 10 miljoonan euron mädättämön biojätteelle ja puhdistuslietteelle, ja Nokian Vesi sen viereen jätevedenpuhdistamon. Leppäkosken Sähkö on kiinnostunut hyödyntämään alueella syntyviä kaatopaikka- ja biokaasuja ja olemaan mukana hankkeissa, joilla parannetaan puulla tuotetun energian kilpailukykyä. Yhtiötä myös kiinnostaa biokaasun käyttö liikenteessä Tampereen seudulla.

Pirkanmaan Metsänhoitoyhdistys sijoittaa Kolmenkulman alueelle puuterminaalin, jolla varmistetaan että bioraaka-ainetta riittää Pirkanmaalla.

Artikkeli on julkaistu Nokian uutisissa 12.1.2016. Lue koko juttu täältä.