Kolmenkulma Eco-Industrial Park
Yhteistoimintaa, materiaali- ja energiatehokkuutta, uusia teknologioita ja uusiutuvia energialähteitä Kolmenkulmaan rakentuvalla cleantech -alueella.
 

Aamulehti: Teslan tehdashanke - Tampere nosti Kolmenkulman esiin mahdollisena sijoituspaikkana

Yhdysvaltalaisen sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kertoi marraskuussa 2016 suunnitelmista perustaa jättitehdas Eurooppaan. Toteutuessaan kyse olisi useiden miljardien eurojen investoinnista sekä tuhansien uusien työpaikkojen syntymisestä auto- ja akkutehtaalle, kertoo Aamulehti.

Suomessa on jo selvitetty hanketta Finpron kyselyllä, jossa oli mukana yhdeksän eri aluetta, Tampere mukaan lukien. Suomen kilpailijoina sijoituspaikaksi ovat muun muassa Saksa, Hollanti, Portugali, Espanja, Ruotsi ja Itä-Euroopan maat.

Tampere vastasi Finpron kyselyyn yhdessä Porin kanssa. Tampereen elinvoimajohtaja Teppo Rantanen kertoo Aamulehdessä, että asiassa ollaan alkuvaiheessa. Porin kanssa liittouduttiin, koska tehdashankkeessa tarvitaan myös satamaa. Kolmenkulma tuotiin vastauksessa esiin alueena, jonne Teslan tehdas voisi sijoittua.

Totesimme, että tämän tyyppistä teollisuutta on syntymässä Kolmenkulman alueelle, joka sijaitsee Nokian, Tampereen ja Ylöjärven muodostaman kolmion keskellä, kertoo Teppo Rantanen, Tampereen kaupungin elinvoimajohtaja

Lue asiasta ja suomalaisten alueiden keskinäisestä vertailusta tarkemmin täältä ja täältä