Kolmenkulma Eco-Industrial Park
Yhteistoimintaa, materiaali- ja energiatehokkuutta, uusia teknologioita ja uusiutuvia energialähteitä Kolmenkulmaan rakentuvalla cleantech -alueella.
 

Aamulehti: Tarastenjärven jätteessä on niin paljon kultaa, että sillä maksetaan erottelukoneen käyttöä – Arvometallista tehdään koruja

Tampereen Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskuksessa on käytössä erityislaitteisto, joka erottelee jätteenpoltosta syntyvän pohjakuonan millimetrejä myöten. Koneisto käsittelee kaiken sen jätteen, joka ei ole palanut Tammervoiman jätteenpolttolaitoksessa.

Suomen Erityisjätteen laitteisto otettiin käyttöön vuonna 2013. Käsitellyn pohjakuonan tehokkaassa hyötykäytössä on edetty kuitenkin vasta viime aikoina.

–Viimeiset neljä vuotta olemme keskittyneet tutkimushankkeeseen. Seuraavat 3–5 vuotta käytämme siihen, että hyödynnämme tutkimushankkeen tuloksia oikeasti käytännössä, Suomen Erityisjätteen tutkimus- ja kehityspäällikkö Annika Sormunen sanoo.

–Laitteisto on siirrettävä, joten se on täällä vain osan vuodesta. Seuraavaksi se siirtyy Ilmajoelle ja sieltä Ruotsiin, Suomen Erityisjätteen liiketoimijohtaja Riina Rantsi kertoo.

Lue juttu kokonaisuudessaan täältä.