Kolmenkulma Eco-Industrial Park
Yhteistoimintaa, materiaali- ja energiatehokkuutta, uusia teknologioita ja uusiutuvia energialähteitä Kolmenkulmaan rakentuvalla cleantech -alueella.
 

Aamulehti: Nokialaisten jätevedestä tehdyillä rakeilla lannoitetaan pian metsiä - koelaitos tulossa Nokian Kyynijärvelle

Pörssiyhtiö Outotec ja voimalaitostuhkasta metsä- ja maatalouslannoitetta valmistava Ecolan Oy ovat valmistelemassa yhteistä lannoitteen rakeistamislaitosta Nokian Kyynijärven Eco3-teollisuusalueelle, kertoo Aamulehti.

Ecolanin ja Outotecin yhteinen Fullrec-lietteenkäsittelymenetelmä sai jaetun ensimmäisen sijan viime keväänä Sitran järjestämässä Ravinnekierto Challenge-ideakilpailussa.

Laitoksen ympäristövaikutusten arviointimenettely on käynnistymässä ja Kyynijärvelle rakennetaan parhaillaan perustuksia koelaitokselle, jossa menetelmää päästään vuoden 2017 alussa testaamaan.

Rakeistamislaitoksesta ja sen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta järjestetään avoin yleisötilaisuus keskiviikkona 17.8. kello 18–20 Nokian ajoharjoitteluratasäätiön päärakennuksessa, osoitteessa Testiradantie 57.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä: Aamulehti 17.8.2016